סגן שר הבריאות התרשם מפעילות 'חברים לרפואה'
סגן שר הבריאות מר יעקב ליצמן, ביקר הבוקר במשרדי 'חברים לרפואה', והשתתף בפתיחת בית המרקחת הוולונטרי הראשון בישראל.
6.12.2011

יו"ר ומייסד הארגון, מר יחיאל לנדמן, שטח בפני השר את מצוקתם של החולים שאינם מסוגלים לרכוש תרופות כרוניות ומצילות חיים, ואת הצורך האקוטי בהצלת תרופות הנזרקות לפח בישראל בשווי של מעל מאה מיליוני שקלים מדי שנה.
סגן השר ליצמן ציין כי מדובר במהלך מעשה חסד בקנה מידה חסר תקדים, ופריצת דרך חיובית בתחום העזרה והסיוע לנזקק והבטיח לסייע באופן אישי בקידום הנושא.
ארגון 'חברים לרפואה' פועל למעלה משש שנים בתחום
ניתוב התרופות ומוקד העברת תרופות, כאלפיים חולים מקבלים מידי חודש את התרופות ללא תמורה.
"יש לנו כיום 95 מוקדי איסוף ברחבי הארץ, אנשים שיש להם תרופות שהם לא נזקקים להם שיעבירו למוקדי האיסוף משם זה יגיע למיון במרכז שלנו כאן ויעבור לחולים הללו, בשבילם זה יכול להציל את החיים" אמר לנדמן יו"ר הארגון.
סגן השר ליצמן הוסיף ואמר כי משרד הבריאות רואה את הפרויקט בחיוב, מעודד את הארגון להמשיך את העבודה הברוכה, ומאמין שפתיחת בית המרקחת הוולונטרי תחת הפיקוח הישיר של משרד הבריאות יעניק לארגון יכולת מוגברת לסייע לציבור מעוטי היכולת במדינת ישראל.
השר הנחה את עובדי משרדו למצוא דרכים נוספת לסייע לארגון.
מתוך 'ישראל היום' / 6.12.2011 עמ' 17
